طبق آمار رسمی، بیش از ۶ میلیون نفر در سال منتهی به مارس ۲۰۱۷ (فروردین ۹۶) از ایران بازدید کرده اند که نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزایش یافته و در مقایسه با سال ۲۰۰۹ سه برابر شده است.
به گزارش این شبکه خبری، افزایش تعداد بازدیدکنندگان از این کشور به دنبال توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ بین تهران و قدرت های جهان رخ داده است که بسیاری از تحریم ها را به دنبال آن لغو کرد.
شرکت های هواپیمایی اروپایی همچون بریتیش ایرویز و لوفت هانزا پروازهای مستقیم به این کشور را از سرگرفتند و مسئولان ایرانی مقررات روادید را تسهیل کردند. با افزایش تعداد مسافران نیاز برای محل اقامت افزایش چشمگیری داشته است. این امر فرصت هایی را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی ایجاد کرده است.
بنا به این گزارش، گروه های هتلداری بین المللی بسرعت برای تامین نیاز به اتاق های بیشتری تلاش می کنند. گروه هتل های زنجیره ای فرانسه موسوم به «اکور» (ACCOR) اولین گروه هتلداری بود که در سال ۲۰۱۵ در ایران فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون مدیریت دو هتل را در این کشور برعهده دارد.
هتل زنجیره ای اسپانیا، «ملیا» (Melia) نیز اولین هتل خود را سال آینده بازگشایی خواهد کرد. شرکت مدیریت هتل امارات، «روتانا» (Totana) یکی از هتل های خود را برای فعالیت در ایران تا اوایل سال آینده آماده کرده و قصد دارد سه هتل دیگر را تا سال ۲۰۲۰ در این کشور مدیریت کنند.
شرکت هتل های ارزان قیمت انگلیس، «ایزی هتل» نیز از قرار ژوئیه (تیر) امسال قراردادی را برای تامین ۵۰۰ اتاق در ایران امضا کرده است.
به نوشته این رسانه آمریکایی، این شرکت ها از پاسخگویی در این زمینه خودداری کردند. اما این بازار فرصت هایی نیز برای سایر ایفاگران دارد. طبق گزارش سازمان گردشگری دولتی، ایران قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۲۰ میلیون گردشگر جذب کند. بسیاری از آنها گردشگرانی جوان از اروپا و آسیا هستند که جذب تاریخ و فرهنگ ایران شده اند.
طبق گزارش تارنمای اینترنتی میراث جهانی یونسکو، شهرهای قدیمی اصفهان و شیراز که همچنین میزبان تخت جمشید است، محبوب ترین مقاصد گردشگری را تشکیل می دهند.
به گفته فردی که مدیریت پنج هتل را در سراسر ایران برعهده دارد، بسیاری از این مسافران به دنبال محل اقامت ارزان قیمت هستند. وی امکان خواب و صبحانه به مبلغ فقط ۱۵ دلار در شب را فراهم کرده و مسافران همچنین امکان دسترسی به اینترنت را هم دارند.
به گفته وی در چند سال گذشته ایران شاهد افزایش تعداد گردشگرانی است که جوان هستند و به تنهایی سفر می کنند.
بنا به این گزارش مجمع جهانی اقتصاد، اوایل امسال، ایران را ارزان ترین مقصد گردشگری در جهان معرفی کرد. با این وجود، گردشگران همچنان با موانعی مواجهند. آمریکایی ها، کانادایی ها و انگلیسی ها باید از قبل روادید دریافت کنند اما شهروندان بسیاری دیگر از کشورهای غربی می توانند در بدو ورود روادید بگیرند.
بعلاوه با توجه به این که برخی از تحریم ها باقی هستند، کارت های اعتباری غربی در این کشور فعال نیستند. این بدان معناست که پیش پرداخت ها برای رزرو ممکن است دشوار باشد.
به گفته فردی که مدیریت پنج هتل را در سراسر ایران برعهده دارد، برای رفع این مشکل وب سایتی را راه اندازی کرده که به مسافران اجازه می دهد بدون پرداخت پول در هتل های وی و هتل هایی که مدیریت آن را برخی دیگر برعهده دارند، رزروهای خود را انجام دهند.