مجله اقتصادی فوربز، ثروت خانم بتانکور را حدود ۴۰ میلیارد دلار برآورد و او را ثروتمندترین زن جهان اعلام کرده بود.
لیلیان بتانکور، میلیاردر فرانسوی که خانوادهاش شرکت تولید لوازم آرایش اورهآل را تاسیس کرد و خودش هنوز سهامدار اصلی آن بود در سن ۹۴ سالگی درگذشت.
مجله اقتصادی فوربز، ثروت او را حدود ۴۰ میلیارد دلار برآورد و او را ثروتمندترین زن جهان اعلام کرده بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مرگ خانم بتانکور فصل جدیدی را در تاریخ شرکت اورهآل که هم اکنون چهارمین شرکت بزرگ ثبت شده در فرانسه است رقم خواهد زد و احتمالا مناسبات این شرکت با نستله را که یکی از سهامداران اصلی است تغییر میدهد.
خانم بتانکور و خانوادهاش صاحب ۳۳ درصد از سهام شرکت اورهآل هستند. دخترش فرانسواز بتانکور مییرز که خودش و پسرش هر دو از اعضای هیات مدیره شرکت هستند در بیانیهای گفت خانواده بتانکور به شرکت اورهآل و مدیریت آن متعهد باقی خواهد ماند.
او در بیانیهای گفت: «مادرم چهارشنبه در آرامش درگذشت. من از جانب کل خانواده تعهد و وفاداری خود به اورهآل و همین طور اعتماد کامل به ریاست شرکت و تمام کارکنانش در سطح جهان را اعلام میکنم».
شرکت اورهآل صاحب تعدادی از تولید کنندگان لوازم آرایش از جمله لنکوم، کایبلین و شامپوی گارنیه است.
شرکت مواد غذایی نستله که صاحب حدود ۲۳ درصد از سهام اورهآل است با خانواده موسس این شرکت توافق کرده که هیچ یک از طرفین نمیتوانند در دوران حیات لیلیان بتانکور و حداقل شش ماه پس از فوت او سهام خود را افزایش دهند.
لیلیان بتانکور در سال ۱۹۷۴ در هراس از به قدرت رسیدن حزب سوسیالیست در فرانسه و احتمال ملی کردن شرکت اورهآل بخشی از سهام خود را در ازای دریافت سه درصد از سهام نستله به آن شرکت واگذار کرد.
یک سخنگوی نستله روز پنجشنبه حاضر نشد در مورد سرنوشت سهام این شرکت در اورهآل اظهار نظر کند و فقط گفت: «به خانواده خانم بتانکور صمیمانه تسلیت میگوییم».
توجه به ثروت لیلیان بتانکور، روابط خانوادگی پیچیده و زندگی جنجالی او باعث شده بود که همیشه خبرساز باشد، هر چند خود او هیچگاه مصاحبه نمیکرد.
او با ثروتی حدود ۴۰ میلیارد دلار ثروتمندترین زن و از جمله ۲۰ ثروتمند بزرگ جهان بود.
وزیر اقتصاد فرانسه روز پنجشنبه از ثباتی که خانم بتانکور در شرکتهای زیرمجموعه اورهآل برقرار کرده بود ستایش کرد و اظهار امیدواری کرد که این شرکت تماس نزدیک خود را با بازار داخلی حفظ کند. این بیانیه نشان دهنده اهمیت و تاثیرگذاری شرکت اورهآل در فرانسه است.
خانم بتانکورت در مجادلات حقوقی و مالی گوناگونی درگیر بود که تا اواخر عمر او ادامه داشت. در یکی از این پروندههای مالی در سال ۲۰۱۱، مراجع قضایی سرپرستی او را به اعضای خانوادهاش سپردند چون به این نتیجه رسیدند که او شرایط لازم برای حفاظت از اموالش را ندارد، او از ضعف حافظه رنج میبرد و مورد سواستفاده مالی قرار گرفته است.
یکی دیگر از فرازهای جنجالی زندگی او ازدواج با آندره بتانکور سیاستمدار فرانسوی بود بخصوص وقتی که مشخص شد آقای بتانکور در دوران آغاز جنگ جهانی دوم مطالبی یهودیستیزانه نوشته است.
یک مورد جنجالی دیگر طرح ادعاهایی مربوط به پرداخت پول از سوی خانم بتانکور به اعضای حکومت فرانسه و نزدیکان نیکلا سارکوزی رییسجمهوری وقت در سال ۲۰۱۰ بود. در پایان این پرونده آقای سارکوزی تبرئه شد.
لیلیان در سن ۱۵ سالگی به عنوان یک کارآموز به اورهآل پیوست که پدرش اوژنی شوئلر در آغاز کار به عنوان یک شرکت کوچک برای ترکیب کردن لوازم آرایش و بستهبندی بطریهای شامپو تاسیس کرده بود.
در سال ۱۹۵۷ با مرگ پدرش او وارث این شرکت شد هر چند مدیریت آن را به دیگران میسپرد. خانم بتانکور در سال ۲۰۰۷ بیوه شد و از سال ۲۰۱۲ به این سو در جلسات هیات مدیره اورهآل شرکت نمیکرد.