کارآفرین کمنظیر دنیای تکنولوژی، ایلان ماسک، پس از تحقق رویاهایش در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و موشکهای قابل بازیافت برای فتح فضا، حالا در اندیشه لینک کردن مغز انسانها با کامپیوترهاست.
ایلان ماسک، نابغه بنیانگذار کمپانیهایی نظیر تسلا (خودروهای الکتریکی) و اسپیسایکس (اولین کمپانی خصوصی فعال در زمینه فضا) حالا پروژه بلندپروازانه دیگری در سر دارد که قصد دارد با کمپانی “نورالینک” به آن جامه عمل بپوشاند. نورالینک اتصالی مستقیم میان مغز انسانها و دنیای کامپیوتر برقرار خواهد کرد.
به گزارش والاستریت ژورنال، این کارآفرین تاریخساز که از دیرباز رویای ارسال انسانها به مریخ را در سر داشته، میخواهد با تکنولوژی جدیدش شبکه عصبی مغز انسانها را با الکترودهایی متصل به مغز به کامپیوترهایی وصل کند که میتوانند پردازشهایی بیسابقه روی مغز انجام دهند.
ایلان ماسک، نابغهای از تبار آفریقای جنوبی، هنوز خبر تاسیس کمپانی جدیدش را اعلام نکرده، اما پس از انتشار گزارش روزنامه والاستریت ژورنال در توییتی خبر مرتبط با تاسیس نورالینک را تایید کرد و گفت هفته آینده خبرهای تکمیلی منتشر خواهند شد.
نورالینک به عنوان یک شرکت “پژوهشهای پزشکی” در کالیفرنیا ثبت شده و آنطور که در گزارشها آمده ایلان ماسک قصد دارد خودش منابع مالی این شرکت را تامین کند. ایلان ماسک چندی پیش گفته بود برای اینکه انسانها بخواهند همچنان از نظر اقتصادی ارزشمند بمانند، باید هوش بیولوژیک خود را با هوش مصنوعی و ماشینی ادغام کنند.
این کارآفرین میلیاردر ۴۵ ساله که از تاسیس و فروش PayPal در جوانی به ثروتی افسانهای (۱۶۵ میلیون دلاری) رسید، سرمایهگذاری روی ایدههای عظیمش را از سالها پیش آغاز کرد. او با بیش از ۹۰ میلیون دلار از سرمایههایش کمپانی اسپیسایکس را تاسیس کرد و نزدیک به ۷۰ میلیون دلار آن را هم صرف تاسیس کمپانی تسلا کرد، که حالا پیشتاز تولید خودروهای الکتریکی در جهان است.
ایلان ماسک با تکیه بر انرژی خورشیدی و با نوآوریهایش در زمین و فضا و حالا سیاحت دنیای پیچیده مغز میخواهد به شکافها و نابرابریهای موجود در جهان پایان دهد.
ایلان ماسک، نابغه دنیای تکنولوژی و بنیانگذار کمپانیهایی نظیر تسلا (پیشتاز تولید خودروهای الکتریکی) و اسپیسایکس (نخستین کمپانی خصوصی فعال در حوزه فضا) و مبتکر “شهر خورشیدی” (Solar City)، قبلا از دولت آمریکا برای ارسال بیش از ۴۴۰۰ ماهواره به مدار زمین درخواست مجوز کرده تا بتواند سراسر کره زمین را از طریق فضا تحت پوشش اینترنت فوقسریع قرار دهد.(این طرح که بیش از ۱۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت در انتظار تصویب دولت آمریکاست.