چگونه اعضاء هیئت مدیره استارتاپ را انتخاب کنیم؟

0
375

هیئت‌مدیره و سرمایه‌گذارانی که درک مناسبی از شرایط یک شرکت نوپا ندارند، با تحمیل نظرات و توصیه‌های خود بزرگ‌ترین آسیب را به کسب‌وکارهای تازه تأسیس وارد می‌کنند.

 

موفقیت و شکست شرکت‌ها، مستقیماً به افرادی بستگی دارد که آن‌ها را اداره می‌کنند. نقشی که مدیران در پیشرفت یک کسب‌وکار بازی می‌کنند، بسیار مهم‌تر از محصولی است که تولید می‌شود. بنیان‌گذاران باید نهایت دقت را در انتخاب اعضای هیئت‌مدیره‌ی شرکت به کار ببرند؛ زیرا یک هیئت‌مدیره‌ی بد می‌تواند شرکت را کاملاً به زمین بزند.

 

همه‌ی شرکت‌ها در شرایطی قرار ندارند که بتوانند سرمایه‌گذاران خود و نمایندگانشان را از بین گزینه‌های متعدد انتخاب کنند. بااین‌حال سرمایه‌گذاران و اعضای هیئت‌مدیره باید به مدت طولانی کنار یکدیگر کار کنند؛ به همین دلیل بهتر است مطمئن شوید که مهره‌های مناسبی را کنار هم چیده‌اید.

 

درحالی‌که سرمایه‌گذاران پیش از پرداخت پول به استارتاپ‌ها، به‌دقت برنامه‌ها و پتانسیل‌های آنان را چک می‌کنند، بنیان‌گذاران وقت زیادی صرف بررسی سرمایه‌گذاران نمی‌کنند و این، اشتباه بزرگی است.

 

شما موظفید در مورد سرمایه‌گذارانتان تحقیق کنید، با آن‌ها وقت بگذرانید و آن‌ها را بشناسید. نقاط قوت و ضعف آن‌ها را بفهمید؛ همان‌طور که آن‌ها ویژگی‌های مثبت و منفی شما را ارزیابی می‌کنند. با سایر شرکت‌هایی با این سرمایه‌گذاران کار می‌کنند تماس بگیرید و درک خوبی از شیوه‌ی کار آن‌ها به دست آورید.

 

فقط به این دلیل که یک سرمایه‌گذار، قبلاً پروژه‌های موفقی را اجرا کرده است، به این معنی نیست که برای شرکت شما هم گزینه‌ی مناسبی است. اعضای هیئت‌مدیره باید متوجه شوند که شرکت‌ها در مراحل اولیه‌ی کارشان، تا چه حد شکننده و آسیب‌پذیرند. آن‌ها باید بدانند چگونه می‌توانند شرکت را به موقعیت امنی در بازار برسانند.

 

شاید یکی از اعضای هیئت‌مدیره، فردی مشهور و مالک یک شرکت بزرگ باشد؛ ولی این چیزی نیست که نفع خاصی برای شرکت شما داشته باشد. برعکس، ممکن است این فرد برمبنای شرکت اصلی خود، نکاتی را به شما پیشنهاد کند که باعث اتلاف منابع تولیدی و جریان نقدینگی شرکتتان شود.

 

شرکت‌های کوچک باید سریع و ناب حرکت کنند؛ درحالی‌که شرکت‌های بزرگ، با درآمدهای بالا، تصمیم‌گیری‌های کند و بوروکراتیک حرکت می‌کنند. اگر سرمایه‌گذار بالقوه یا عضو هیئت‌مدیره، این تفاوت‌ها را درک نمی‌کند، ممکن است گزینه‌ی مناسبی برای همکاری با شرکت شما نباشد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

افزودن دیدگاه